informatie omtrent plaatsing

Mocht je interesse hebben in een pup bij ons kan je het inschrijf formulier invullen bij het kopje contact.

Zodra je ingeschreven staat op de wachtlijst houden we je via de app op de hoogte van de zwangerschap, geboorte en de weken erop volgend met foto’s en kleine verhaaltjes. Op deze manier ben je betrokken vanaf het aller eerste begin bij je pup. Ook kan je op deze site de voortgang volgen.

De eerste weken ontvangen we geen bezoek. Dit om de moeder hond maximale rust te geven, zodat haar voeding goed op gang komt en ze de beste binding krijgt met haar pups.

Vanaf vier weken mag je een keer komen kijken bij het nestje en mag je je voorkeur voor een bepaalde pup uitspreken. Met 6 weken is het karakter van de pup beter te zien. Zelf bepalen we welke pup bij welk gezin geplaatst wordt. Dit krijg je met 6 weken te horen. We houden rekening met voorkeur, maar wij geven de doorslag. Dit om teleurstelling rond om gedrag te voorkomen. Een drukke pup past bijv beter bij mensen die graag de hondensport in willen en veel willen trainen met de hond. Een rustige pup past beter in een gezin met kleine kinderen. Dit zijn criteria waar we onder andere rekening mee houden. Met 6 weken kan je een lapje of knuffeltje brengen. Deze leggen we in het nest en geven we mee als de pup mee naar huis gaat. De geur die aan dit knuffeltje/ lapje zit zal de pup een veilig gevoel geven en kan in de bench of mand bij de pup gelegd worden.

Met 8 weken mogen de pups mee. Ze zijn dan ontwormd, ge├źnt, gechipt, geregistreerd en hebben een gezondheidsverklaring van de dierenarts en paspoort. Tegenwoordig is het verplicht je hond te registeren in Nederland. Dit kan je met het chipnummer dat vermeld staat in het paspoort doen op de site van het NDG.

De pups krijgen voor 2 weken het voer mee dat ze gewend zijn. Wij voeren zelf kvv. KVV staat voor kompleet vers vlees. Klik hier voor meer infomatie omtrent de kvv voeding van je pup. Mocht je zelf liever brok of ander kvv willen voeren kan je de pup langzaam overwennen op ander voer. De eerste week dat de pup mee is kan je je pup beter hetzelfde geven als ze bij ons gewend zijn. Er is al zoveel veranderd voor hem/haar. Vervolgens kan je in 2 weken van voer wisselen. Doe dit voorzichtig, anders kunnen de pups diaree krijgen, ziek worden en/of gaan spugen. De manier om te wisselen gaat als volgt. Geef een aantal dagen 3/4 van ons vlees vermengt met 1/4 nieuw voer. Gaat dit goed dan een aantal dagen 1/2 om 1/2. Erna 1/4 van ons vlees met 3/4 nieuw voer. Hierna ben je helemaal over op je eigen merk.

Informatie omtrent betaling:

Op het moment dat je voor een pup op de wachtlijst komt vragen we aan aanbetaling. Met 6 weken krijg je definitief een pup toegewezen en willen we graag de helft van het aanschaf bedrag ontvangen. Zodat we zeker zijn van de plaatsing en we niet ineens een ander gezin moeten zoeken voor de pup in de laatste weken.

Met 8 weken, zodra je je pup ophaalt, krijg je het koopcontract mee en kan het resterende bedrag betaald worden. In het koopcontact worden jullie als nieuw gezin, zowel als de pup en wij als fokker veilig gesteld door duidelijke afspraken.